lördag 18 oktober 2008

En dag i skogen

Idag har vi varit i skogen med Malin och grabbarna grus (Eddie och Loke) - lagt lite spår. Riktigt kul och framför allt sköööönt med frisk höstluft! Rejsa var kanonduktig, väldigt lugn och metodisk och nosen i backen hela tiden. Hon verkar ha förstått vad det går ut på. Provade på lite annan terräng än tidigare, var lite snårigare och högre vegetation idag än vad vi provat på tidigare.
Eddie var en stjärna idag, tappade spåret en gång men gick tillbaka och tog upp det igen helt på egen hand! Kanonkul att se! Föreslog för Malin att hon borde satsa på spåret och kanske till och med tävla så småningom. :)
Loke var också jätteduktig, fast han är lite väl snabb (som den terrier han är) så man får försöka hejda honom lite. Han ser ut som ett ånglok där han forserar genom terrängen. Haha.

Jag och Rejsa-Bus måste dock skärpa oss på lydnadsfronten. Ska försöka sätta upp lite små mål längs vägen....

Kanske nåt sånt här: (kennelmamman får jättegärna komma med åsikter kring upplägget!!! ;) )

Tanken är att introducera de olika momenten allt eftersom och när de sitter lägga till andra moment.

  • Oktober - "Fot", både vid gång och stillastående. "Stanna". Inkallning.
  • November - "Stanna" vid gång. Fritt följ. "Fot" vid inkallning.
  • December - Fortsätta med ovanstående.

Frågan är bara om det är för avancerat för henne nu, om hon är för ung än. Men det märker jag ju rätt snabbt. Det är ju relativt enkla övningar ändå.

Nu ligger Loppan och sover, ser ut att må rätt gott - tror att jag ska följa hennes exempel och vila lite på soffan.... ;)

(Återkommer med foton från vår dag i skogen sen)

1 kommentar:

Unknown sa...

hej vad kul med spår..tycker inte att det är för tidigt att börja träna med reijsa de här övningarna..har ju alltid trnat lydnad på bruks osv..och det e lättare med en hund som börjar tidigare och blir motiverad...men det e ju bara min åsikt ha ha Kram