måndag 23 maj 2011

Hjälp

Hur i hela friden hinner ni andra som har småttingar med era hundar så de får den tid de behöver??? Jag får inte riktigt till logistiken när det kommer till detta och jag vet inte hur fasen jag ska göra för att jag lösa problemet... De dagar när gubben är hemma är det ju lättare, men de dagar när han jobbar så är det så mycket som ska klaffa för att jag ska hinna med både Zack och Rejsa.

Hur gör ni?

7 kommentarer:

Nathalie sa...

Är det inte bara att stoppa ungen i vagnen och dra ut på promenad, stanna till på en gräsplätt när lilla Z sover och köra lite lydnad så blir hon slut i skallen :-)

Mallan sa...

Precis, släpa med hunden ut på prommisar, och då David är hemma kan ju nån av er och Rejsa gå ut och köra lydnad eller besöka grus och makadam så hon får springa av sin energi där.. Träna inkallning, sitt, ligg, stanna på kommando osv.. Eller ett skogsbesök kanske?

Jessica sa...

Om lilla loppan hade lite hyfs skulle ju vagnprommisar gå lättare - jag som lånat henne fattar absolut varför du låter bli en sån kombo själv.. Höhö. Kanske börja med lydnaden så går resten lättare? Sådär kan jag känna med barnen, man kan inte dela på sig hur mkt man än vill. Det handlar nog mest om att bestämma sig.. För även om loppan är himla tacksam så behöver hon ju hundra ggr mer jobb, lydnad å spring än en kanin, typ.

Anonym sa...

Jag prommar då Liam sover, med honom i vagnen. Eller när han är vaken, så får han titta på världen. Svårare än så är det inte :P Ibland stannar vi och leker och håller på, är Liam vaken får han komma upp i famnen (och kanske känna på ett träd, titta sig runt osv.)och liksom vara med. Motion och frisk luft är det bästa :-) /Evelina

Erika sa...

Natta: Eftersom jag har ett stycke hund som inte alltid beter sig så bra vid hundmöten och bokstavligen skulle klättra över barnvagnen om hon var tvungen så är det lite svårt, därför tänker jag lite på roliga grejer (om man bortser från den vanliga lydnaden) man kan göra på gården när junior ändå sover och så.

Evelina: Junior får såklart den tid han behöver, men det är hunden jag oroar mig för.... :S

Nathalie sa...

Ni får öva när ni båda kan gå ut, underlättar säkert en heldel om du kan ta med henne när du är ute med vagnen! Kram :-)

Anonym sa...

Nu förstår jag inte!? Klart din unge får den tid han behöver ;-) Kan du inte promenera med vagnen och hunden? Ibland sover ungen = tid för koncentrerad lydnad, ibland är ungen vaken och kan ligga och titta på himlen, eller halvsitta upp i vagnen och titta på lydnadsträning och bus med vovven eller så?? Eller så river du av ett joggingpass med vagnen, sjukt bra träning! Både för dig och vovven :-) Jag brukar gå med vagn, hund och hela konnkaronket och göra utfallsgång varvat med jogging på grisan ;-) /Evelina