måndag 24 september 2012

Färg

Inleder nu "Projekt Färg"! Måste verkligen in med mer färg här hemma, det är så mycket vitt, grått, svart - om man bortser från Zs rum som typ druknar i ett hav av färger! :P Där måste jag också strukturera upp lite, är bara ett jäkla virrvarr i det rummet. Det är ett litet rum så smart förvaring och en genomtänkt plan måste upprättas snarast! :) Kuuuul! Åker med mamma till Ikea den 13/10 med buss, blir mysigt med en mammadag faktiskt. Det var längesen sist. Och nej, den här gången tar jag inte upp beställningar åt nån annan - ska vara mest ego i världen! :P Mohaha! Ni får snällt åka dit och mysa själva. ;)
Eftersom man får köpa stora, platta paket och ta med i bussen så ska jag passa på att köpa en juniorsäng till Z så den finns här hemma när det är dags att introducera den. :) Blir bra det.  Och lite textilier med färg, det är som ett enkelt sätt att få in färg - kuddar, plädar etc.

Nä, it dug häjjn - slut på lunchrasten, back to work. Eller school. Eller bara litteraturen till kursen vi läser nu. :)

6 kommentarer:

Jennie sa...

Tack för den fina komplimangen! =))

Och ang.färg! I hear ya! Är sugen på att smyga in lite lila..Men som så med all färg jag tatt in i huset så vet jag att jag blir less. Vitt har jag däremot alltid haft ett gott öga till och den enda "färgen" som alltid funkar. Däremot har jag börjat ta in lite silverdetaljer, typ ljushus, ljusstakar osv.. Det tycker jag gör stor skillnad :) Kram!

Jennie sa...

Orange är SÅ snyggt! Fönstrena på Village med svart,vitt och orange är så jävla snyggt! Men det krävs både tid och pengar. Och innan jag har fått som jag velat så är det sommar och dags att göra sommarfint ;)

Greta sa...

Hej nu ska jag svara, man har så många hjärn i elden.

Orkide enkelt som en plätt, om de inte dör så är det bara vänta ut dom så bör de blomma om tillslut. Men generell skötsen är att man vattnar de 1 gång i veckan (doppa eler låt stå en kvart) hela plastkrukan i vatten och droppa av. De vill ha näring i det vattnet en gång i månaden. Ställ orkidén i halv soligt läge (öst/väst fönster) under sommaren och så ljust som möjligt under vintern.

Sen måste du börja sjunga ju ;) det är viktigt =D

Viktigt får ej vattna i bladvecken för då ruttnar orkidén.


Sist men inte minst skötsen alá torparfru..... jag har iblan bara svätt dit någon matsked med vatten då jag inte idats doppa hela klumpen, vissa sätter om sina i ny orkide jord, men jag kan inte minnas att jag gjort det nån gång, i sånna fall görs det efter blomman blommat ut. Ge ej näring de 2 första månaderna efter omplanteringen.

Greta sa...

Jo och stäl den i ett svalare fönster, runt 16 grader så ska den komma i blom fortare.

MalinKa sa...

En färgstark tavla är ett bra sätt att tillföra färg! ;)

/malinka

MalinKa sa...

En färgstark tavla är ett bra sätt att tillföra färg! ;)

/malinka