söndag 13 maj 2012

Till män i största allmänhet:

Söjjn är det:

PMS - PREMENSTRUELLT SYNDROMPMS är ett samlingsbegrepp för flera olika symtom, både fysiska och psykiska, som uppträder veckan före menstruationen och försvinner inom en vecka efter mensens början. Exempel på fysiska symtom är trötthet, huvudvärk, ömmande bröst och en känsla av uppsvälldhet, medan irritabilitet, gråtmildhet, ångest, ilska samt nedstämdhet är exempel på psykiska. Man räknar faktiskt med att så många som 75 % av alla kvinnor i fertil ålder upplever något slags PMS-symtom men, för att det ska klassas som PMS krävs att man har minst ett psykiskt och ett fysiskt symtom som uppträder regelbundet varje månad.
mellanstreck
EN EFTERHÄNGSEN HISTORIA
Premenstruellt syndrom (PMS) har gäckat kvinnor så länge man kan minnas. Det sägs att redan den gamle greken Hippokrates (460 f. Kr. - 370 f. Kr.) identifierade ett samband mellan menstruationen och kvinnors humör. Sedan antiken har PMS fortsatt att intressera och förbrylla generationer forskare, och faktum är att vi fortfarande inte riktigt kommit på varför vissa har mycket besvär medan andra inte märker någonting. Vi kan dock säga följande; Precis som att kvinnor är olika funtade på alla möjliga plan, är de också olika känsliga för hormonella svängningar. Och hormonella svängningar är något som det är gott om i menstruationscykeln.

(Kopierat från sidan: http://alltompms.se/start)

2 kommentarer:

Jennie sa...

Ja det är guld när dom vill sova länge! =) Norah var ju sjuk hela förra veckan och ville göra morgon 06-06.30 ett par dagar..Så hon tar väl igen sömnen nu =)

Detta inlägg ska jag visa sambon..;)

MalinKa sa...

Hoppgungan för fan!!! Vi kommer och hämtar den i helgen. Är ni hemma??