lördag 8 november 2008

Hur fasen.....

....får folk klipp från t ex Youtube att synas direkt på bloggen? Alltså inte en länk, utan ett bildfönster typ.... Jag har inte lyckats greppa detta än. Surt. Tycker inte om att inte förstå.... :S

2 kommentarer:

Anonym sa...

du klistrar in html-koden ;) men då måste du nog ändra från text till HTML på redigeraren i blogspot så är det på blogg.se i alla fall.... alldeles ovanför eller under fltet du skriver dina inlägg borde du kunna ändra om du ska skriva inlägget i text eller html.... ändra till html och klistra in html-koden som finns på en del you tube-klipp (en del har tagit bort funktionen så man inte ska kunna göra det).... ingen bra beskrivning hahaha hoppas du förstod!

Anonym sa...

På youtube finns det en flik bredvid varje klipp där det står embedd följt av en html kod. Denna kod är klippet som syns i ditt fönster nu. Kopiera koden, skapa ett nytt inlägg i din blogg, klistra in koden. Sätt rubrik och text som vanligt. Publicera. Klart!

Om filmens fönster är större än vad din blog är så kan man redigera storleken av fönstret genom att skriva om i html koden.
I kodens början och slut finns dessa parametrar:

object width="425" height="344

Samt

allowfullscreen="true" width="425" height="344"

Om du vill ha fönstret mindre så ändrar du width och height. Brukar själv köra med width 410 och oändrad height. Testa dig fram!

Lycka till!