fredag 30 december 2011

Sova, sova, säng, säng, säng.... Eller?

Zacks kvällar har ju varit mer eller mindre kaotiska då han inte riktigt velat finna ro att somna, utan han har varit speedad som en duracellkanin på jagvetintevad. En liten propeller som snurrat i trehundranittio typ. Har han legat i sin egen säng så har han kört fast titt som tätt i spjälorna och blivit förbannad, och har han legat i våran säng så har han forserat alla barriärer vi satt upp och garvat.
Det hela började ju när vi plockade bort vällingen på kvällen till förmån för gröten som han stoppar massor bättre på. Detta då för att vi ville att han skulle skippa natt/tidiga morgonmålet som han också fått för sig att börja med då vällingen inte räckte till... Ja, ni hänger med.
Vi har snabbtestat en lite mildare variant av 5-minutersmetoden, men det funkade inte på den här herrn. Bvc-sköterskan berättade att hon tycker att oavsett metod man använder sig av så är det absolut viktigaste att barnet känner sig tryggt - olika barn = olika metoder som funkar. Det var även hon som föreslog den lite mildare varianten, men poängterade att det inte är så säkert att det funkar då han just nu är i en känslig ålder då det händer mycket för dem.
Hur som helst så har vi sedan några kvällar tillbaka börjat om med välling på kvällen och hittills med väldigt gott resultat! :) Han får fortfarande gröt, men en mindre portion och sen går vi och byter blöja, tar på pyjamas och borstar de två små tänderna. Sen går vi och fixar vällingen och sen till hans säng där han får vällingen. När vällingen är slut så vänder han sig om och somnar direkt. Skönt för allihopa vill jag lova! Mindre stress och frustration och mycket lugnare läggningar. Guld! Nu är det bara att hoppas att det håller i sig. :D

Och det här är alltså en grabb som fram tills vi bytte ut vällingen mot gröt på kvällen somnat som ett klubbat troll i sin egen säng tidigare. Snacka om att det svänger och hur mycket små detaljer kan göra hela skillnaden! :P

Inga kommentarer: