onsdag 22 september 2010

Jag vill ha....

...ett hus på landet, eller i alla fall utanför stan - kanske Svensbyn, Roknäs, Långnäs, Hortlax.... Huset ska inte stå på ett bostadsområde utan det ska stå "fritt" men ändå ha grannar på gångavstånd. Tomten ska vara rätt stor och inte stå vid en väg men en allé från vägen till huset kan funka, den ska även vara inhägnad på ett traditionellt sätt (en schysst gärsgård kanske?). Huset ska vara antingen rött eller gult med vita knutar och ha en bra uppvärmning - jordvärme, bergvärme eller fjärrvärme. Bredband är ett måste för kommunikationens skull. Grillplats med tak och vindskydd är en självklarhet, samma med en stor altan i anslutning till huset som delvis är täckt med tak men även har en liten solterrass. Lite fina och lättskötta planteringar ska finnas på gården, lagomt mycket för att man ska orka ta hand om dem.
När man kommer in i huset möts man av en sån där gammeldags farstu innan man kliver in i den stora ljusa hallen med lättstädat klinkers (golvvärme såklart) och högt i tak. Ganska direkt efter hallen så kommer man in i det stora lantköket med smarta lösningar men ändå inte så att det ser överspejsat ut, ett skafferi som man kan gå in i, köksö, ett rejält bord som rymmer minst åtta personer och en kamin som står placerad så att den värmer både in mot kök, v-rum och hall. Vardagsrummet är väl tilltaget och har, trots moderna möbler, ett lugn över sig där sköna färger gör rummet väldigt välkomnande. Stora fönster som släpper in mycket ljus finns i hela huset. Golven har även de en röd tråd eftersom det är gamla uppfräschade trägolv som är vitlaserade.
Två luftiga sovrum finns på nedre plan, samt ett större badrum med badkar och ljusa härliga färger. I badrummet är det klinker på golven samt golvvärme såklart. Nere har vi även en jättefin tvättstuga som är lätt att vistas i då maskinerna är upphöjda och därmed får en skön arbetshöjd. Där finns även små mysiga detaljer så som speciella burkar för tvättmedel och en väggmålning.
På övervåningen är det inrett ett dressingroom där det finns otroligt bra förvaring och öppna skåpar, även förvaring av skor och accessoarer. Stora speglar och bra ljussättning. Inne i rummet finns en liten hörna för mig där jag förvarar make-up, hårprylar och där jag även kan sitta och göra mig klar.
På övre plan finns två sovrum till, varav ett "masterbedroom" som har ett badrum som man kan gå in i via sovrummet. Ett allrum som är om gjort till biorum måste vi såklart ha, med allt vad det innebär.
Sammanfattningsvis kan man säga att hela huset ska ha en gammaldags grund men med en modern touch, vara ljust och inbjudande, ha stora ytor och inte en massa onödiga utrymmen som inte används, vara barn- och hundvänligt.

Visst får man drömma?

2 kommentarer:

Malla sa...

haha, du har då klart för dig vad du vill :)

Mamman sa...

Klart man får drömma:)) Men vore jag "tät" så skulle jag bygga ett sånt hus åt dig, men även bygga ett drömhus till Malin o Fredde:))