onsdag 10 februari 2010

Dagen då det började

Det är idag det börjar - första "flytperioden" - innan operationen (den andra kommer just efter op). Nervöööööst!
Har pratat lite med Angelica på jobbet och hon berättade om den viktiga ketosfasen som jag bara hört talas om lite, men aldrig riktigt förstått vad den inneburit. Detta kräver att man inte äter något annat än sina "påsar" - inte ens tugga tuggummi, grönsaker eller frukt - då det gör att man kommer ur den där bra ketosfasen. Kommer man in i den så blir man även mycket piggare och får massor med energi! Jag siktar på ketosfasen och vårstädning! :P

Info jag hittade på nätet:
Efter tre dagar (ibland efter två) avtar hungerkänslorna då du nu börjar få hjälp av ketonerna. Ketoner bildas när kroppen förbränner fett. Studier har visat att kroppen tar hjälp av ketonerna i förbränningen. Detta sparar muskelcellerna vid en viktminskning. Ketonerna ger dig dessutom en ökande känsla av pigghet och dämpar hungerkänslorna. Detta upplever du efter tre dygn.
Ketosfas uppnås vid intag av max 450 – 500 kcal och max 50 g kolhydrater om dagen.


Om du brukar tugga på tuggummi eller tabletter, tänk på att även sockerfria kan innehålla både kalorier och kolhydrater. Avstå om du går på ren kur.


När du har påbörjat en ren kur är det klokt att inte sabotera ketosfasen med att stoppa i sig något utöver. Då måste du gå in i den igen osv. Det är lättare att fortsätta när du väl har kommit över de tre, fyra första dagarna. Då börjar du märka av viktminskningen också och bara det sporrar att fortsätta.


5 kommentarer:

Jennie Lundgren sa...

Härligt, välkommen till klubben ;) Nu är det vi mot världen :)

Jojjo sa...

Ketosis är kul om man bortser från att man får hålla för näsan då man kissar, det luktar satan ;) hihi!

Tips om du vill ha koll på ketosis så finns det tydligen kiss-stickor på apoteket att köpa!

Heja heja heja =)

Erika sa...

Jennie: Oh yeah! :p

Johanna: Tror att vi har såna stickor på jobbet, kanske man skulle ha testat till helgen för att se om jag hunnit gå in i det då! :)

Jojjo sa...

Annars brukar man märka det på kisslukten hahaha... ja och metallsmak i munnen tex. Och om man svettas är det en otroligt stark doft. Och jag brukar även ha ett konstigt tryck i halsen... hihi! Spännande. Hur går det såhär långt? Hittat goda smaker att dricka? Tipsa gärna vilka du gillar och ogillar!

Anonym sa...

Det roliga är att jag har kommit in i ketosfasen genom att ligga på runt 800-1000 kcal om dagen. Samt genom att äta vanlig mat, inga pulver. Men det är väl säkrare att köra pulver om man inte vet hur ma ska göra. Men det är inget krav, för mig går det varje gång!