Recept (piece of kaka!)
1 älgstek eller annan valfri stek
salt
peppar (vit och svart)
vatten
redning
potatis
sallad
svartvinbärsgele
Efter att ha saltat och pepprat steken så bryner du den i stekpanna som hastigast (ska bli lite stekyta) så att du kapslar in köttsaften. Sen hivar du över steken i en gryta och häller i lite vatten (någon dl) så att den får stå och småkoka i det i ca 1½ - 2 timmar.
Efter det så tar du ut köttet från pannan och skär det i skivor. Sen häller du lite redning (maizena är bra grejer!) i "stekvattnet" så att det blir en sås av det och lägger sen tillbaka köttet i pannan tillsammans med såsen.
Koka potatis och mecka ihop en sallad. Servera med svartvinbärsgele och succén är ett faktum!
MUMS!
2 kommentarer:
Det är så smarrigt med stek, här hemma är det Crille som får sköta tillagningen :)
Sv: Haha, turligt nog är hon rätt bra på att ta sig ner försiktigt också, annars hade vi fått plocka fram hjälm och skydd :D
Jag längtar tills Astrid är stor nog att bestämma själv vad hon gillar och inte gillar, nu försöker vi se till att alla valmöjligheter finns och provas :) Jag fasar dock över att den där hemska Hello Shitty ska bli en favorit.. :D
Såg grymt gott ut! Fin bild oxå!
Skicka en kommentar