tisdag 14 december 2010

Ny version av "Listan"

Har klart: 
  • Skötväska  
  • Täcke  
  • Kudde
  • Fleecefilt
  • Spjälskydd
  • Lite kläder
  • Napp
  • Blöjhink
  • Fårskinn (får av mamman till julklapp)
  • Bilbarnstol (babyskydd)  
  • Barnvagn  
  • Matstol  
  • Spjälsäng + madrass  
  • Skötbädd att lägga på tvättmaskinen
  • Babysitter
  • Vinteroutfit till lillen
  • Babygym  
  • Åkpåse
  • Amningsinlägg
  • "Kräkhanddukar"
  • Nappflaskor
  • Barnvakt (att ha till våren när lillen börjar sova ute)
  • Babykläder

Kvar att inhandla:
  • Sängkläder  
  • AmningsBH:ar  
  • Blöjor, tvättservetter, salva etc....  
  • Tunnare filtar
  • Ersättning (utifall att det behövs)
  • Plastad frotté
  • Amningsnapp (eller nu vad de kallas)
  • Bäddmadrass till spjälsängen

10 kommentarer:

CK sa...

badbalja och alla badtillbehör (inkl. nagelsax, hårborste, handduk.. mm)

Therese sa...

Kan rekommendera Inotyol-salva. Jättebra mot röd rump-stump men den färgar visst av sig på kläder, så använd helst bara där blöjan täcker. Vi har oxå puder (tar upp fukt, skön att ha när det inte är rött utan man bara vill få bort fukten efter wipesen, Theo älskar puder!), zinksalva (till rumpen när inte Inotyol behövs), barnängen barnsalva (perfekt till t ex ansiktet osv) och barnolja, perfekt med barnolja och tvättlapp man blött i ljummet vatten att få bort barnbecker (första bajset) med. Ingea wipes/våtservetter i världen biter på intorkat barnbeck. :S

Fortsätter med tips och kan även rekommendera "Nutramigen" som ersättning, det är en ersättning som är totalt allergivänlig, inget mjölk, inget ägg osv osv osv däri. Smakar visst inte lika "gott" som annan ersättning, men om bebben ändå inte druckit annan så vet de ju inte. Vi köpte det för att ha i nödfall och har använt det ett par gånger när han inte varit nöjd efter två tömda tuttisar (!!) och det funkar jättefint.

Lycka till nu ifall vi inte hörs innan, bebben kan ju "dimpa ner" när som helst! :P

Kram!

PS: amningsnapp är suuuuuper, men ha dem bara just när det är som akut, för bebisen vänjer sig rätt fort med dem och sedan kan de ha lite småsvårt att ta vanliga tuttisen utan napp. Jag hade dem ca 1 v när vårtorna var som mest ömma, och det hjälpte ju grymt mycket men sedan var det lite hovery att få honom att greppa "bara" vårtan, men det går ju efter någon minut, och det är ju inte säkert att alla har det likadant. =)

Förresten, ett tips till ;o) - Lindex amningsbh (deras eget märke) som är lite vadderad är kanooon! Köp dock inte kanske mer än 2 att skifta med, för storleken kan ju variera efter ett tag. Jag började med två och har faktiskt inte köpt fler, funkar bra att tvätta ena och använda den andra osv.

Kram!!

Erika sa...

Carmen: Vi tänkte avvakta med badbalja lite, är lite i valet och kvalet om vi ska köpa nån - kostar ju flera hundra på Barnens Hus och typ 70 spänn på Ikea... Man kan ju duscha tillsammans med Junior och se hur det går tänkte jag. :) I värsta fall så har vi ju en diskho! ;) Handdukar har vi också hemma så han får använda de vi har. Och så termometer, nagelsax och såna där förbrukningsgrejer ska vi ta nån dag och gå och shoppa. :) Har en mer utförlig lista här hemma. ;) "Erika Listan Edin" hahaha!

Therese: Jag har hört att Inotyolsalvan ska vara den bästa så den finns med på shoppinglistan här hemma! :P Fick tipset om barnolja till bäcket av nån annan också, så det ska inhandlas - har hört att det är som klister... Läckert! :P Jag köper bara BH:ar på Lindex så jag har varit och kikat lite här om dagen vad de har för utbud. Kikade på de där vadderade, frågan är bara om vilken storlek man ska köpa? Man vet ju inte hur stora tuttarna blir liksom... Tips? Och amningsnappen tänkte jag bara ha hemma ifall jag får jätteont och måste vila de stackars vårtorna några dagar. Verkar vara lite meck med dem eftersom man måste hålla dem jätterena hela tiden, enklare om man inte behöver använda dem hela tiden. :)

TACK brudar för tipsen - det är ju det bästa att ha mammor som man kan fråga! :D Ni har ju full koll liksom!
KRAM på er!

CK sa...

Vi hade en badbalja till barnen som vi knappast använde, det funkade bättre att duscha med dem, en handduk mellan så att de inte glider och det funkar kanon! Mina barn tyckte att det var väldigt avkopplande med vattenstrålarna och sov gott efter duschen så det borde ni definitivt prova!
Jag hade förutom Inotyol, några produkter från Weleda, de är liiite dyrare än mera kommersiella produkter men lite räcker längre och till Sebastian som var vinterbarn köpte jag den här http://shop.weleda.se/templates/product.asp?ProductGuid=008821S0&GroupGuid=6 kanon bra att smörja speciellt ansiktet så att de inte får torrt hud eller sprickor i kinderna ;)

hos oss på lilla backen sa...

Storleken på amningsbh kan vara lite svårt att veta, men om jag inte minns heeeelt galet så köpte jag en stl större än jag hade de sista veckorna av grav. Men på lindex har dom bra koll på det där :) Jag köpte också bara två och varvade mellan dom onödigt att köpa en drös då man inte vet hur länge man ammar och sen ändras det ju rätt mycket under amningsperioden också. Sen ett bra tips är att ha två olika typer av (tuttar) nappar då den ena kanske inte alls duger, men det kanske du redan tänkt på :) du verkar ha full koll :D
kram Linda

Erika sa...

Carmen: Så tänkte jag också, en handduk mellan bara så att han inte glider iväg. :) Har hört talas om Weledas produkter och hade tänkt kika lite mer på dem - jag är ju helt för lite dyrare, men drygare produkter så det spelar mindre roll. :)

Linda: Jag hoppas innerligt att de inte växer så jäkla mkt - tuttarna - de är nog tunga som de är. De asen. Men jag får höra med personalen på Lindex helt enkelt, men det låter vettigt med en stl större än man har just innan. Tänkte gå och kolla igen efter jul så att man iaf har nåt att ta till när han kommer, i värsta fall är det väl bara att dra en repa på stan sen. :) Har även fått tipset att ha ett par olika nappar ifall han inte gillar nån modell. :)
TACK för tipsen!
KRAM!

Anonym sa...

Ang strl på BH: man brukar säga att när man har 6 veckor kvar ska det rymmas en hand innanför kupan :-) det verkar vara informationen på internet/intim shopar mm :-) dock skulle jag nog rekomendera det tipset till en bh å köpa sen när mjölken runnit till :-) kör hellre på nåt ammningslinne :-)

Emma sa...

Vilken tur att du gjorde en lista, jag har nytta av både den och av kommentarerna från dina mamma-vänner! ;) Perfekt med tips, hehe! När man ändå liksom snokar runt ;)

Sofie sa...

Vet inte hurdana amningsinlägg du har, men om det är vanliga engångs så rekommenderar jag bröstvärmare också. Jag hade ett par i ull som både värmde och sög upp "småspill". Egentligen var det bara de första veckorna jag använde bröstvärmare, men så har jag ju inte heller haft någon nyföding mitt i vintern...

Jag fick förresten köpa fler pyjamasar efter att ettan föddes. Hade mest nattlinnen annars och det var superopraktiskt att dra upp nattlinnet till öronen för att amma. Bättre med en skjorta man kan knäppa upp. Och byta pyjamas fick jag göra inför varje natt för jag svettades floder i början.

Therese sa...

Hej igen! =) Missade helt ditt svar, sorry. Har ju inte så mycket datortid numera heller, hehe... ;o)

Jamen jag skulle nog gå på den storlek du har nu, jag körde samma kupstorlek på min fast större runtom, och då "ändras" kupstorleken fast den egentligen inte gör det. T ex har jag 80 C i "vanliga" fall, och nu har jag 85 B i amningsbh:n. Dvs samma kupstorlek egentligen, bara 5 cm större runtom. Och när de är lite vadderade gör det ju inget om de blir aningens för stor sedan för det syns ju inte. Men som sagt hittills har det funkat. :P Kan vara just första dagarna /veckan att det spänner så då kan det vara bra att ha en sportbh (med "vanliga" axelband) som inte är vadderad utan kuporna är lite mer medgörliga, för då fullkomligt exploderar tuttisarna och blir väldigt svullna men det lägger sig sedan när amningen är i full gång, så då "krymper" de igen. Iaf är det så jag upplevt det. På nätterna t ex har jag sportbh, drar bara axlbandet över armen, och om jag sover i något kör jag med Cubus (schhhhhhhhhh!!!) linnen som har sådär smala axelband för de går ju jättesnabbt och lätt att bara dra över armen och sedan hips vips amma. Suersmidigt. Vi borde sälja såna på Gina!!! ;o)

Kram!